sunnuntai 12. lokakuuta 2014

Pääkallo -kakkuset


Kardemumma-kakkuset

300g voita
3dl sokeria
5 kananmunaa
4,5dl vehnäjauhoja
3tl vaniljasokeria
3tl leivinjauhetta
2rkl kardemummaa

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne joukkoon. Sekoita taikina ja jaa voideltuihin vuokakoloihin. Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia.

Anna kakkusten jäähtyä vuoassa noin 20 minuuttia. Jos kakkuset ovat kohonneet liikaa, leikkaa ne tasaisiksi ja liitä kallot yhteen.



2 kommenttia:

  1. Kuinka paljon tämä taikina kohoaa paistettaessa? Ei varmaan ihan piripintaan voi kalloja täyttää?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vuoan kolot kannattaa tosiaan jättää hiukan vajaiksi. Itse täytin ne 2/3 verran.

      Poista